BAŠTA TOLERANCIJE U EKO PARKU ILINA VODA

Kragujevac Srbija

Eko park “Ilina voda” dobio je “Baštu tolerancije koju je povodom Međunarodnog dana tolerancije, koji se obeležava 16.novembra, poklonilo udruženje “Autizam Kragujevac”.

Članovi udruženja posadili su zimzeleno malo drveće u Eko parku “Ilina voda”, a predsednica udruženja, Danijela Nešović ističe da će ove sadnice ulepšati sam Eko park i da će roditelji udruženja koji dovode decu sa autizmom u park moći godinama da ga obilaze i gledaju kako raste. „Svaki put kada dođemo želimo da posetimo životinje, doniramo hranu, a sakupili smo i novac koji je doniran za kupovinu kengura“, rekla je Nešović.

Članica udruženja Slađana Dašić ističe da deci sa posebnim potrebama izuzetno prija boravak u prirodi i druženje sa životinjama. 

„Izuzetno je relaksirajuće za svako dete da provodi vreme u ovakvom ambijentu zato pozivam sve Kragujevčane da obiđu Eko park i doniraju sredstva koliko ko može“, ističe Dašić.

Slađan Rakić ispred Eko parka “Ilina voda” zahvalan je na pozivu ovog udruženja koje je baš odabralo Eko park za sadnice.

„Moj tim veruje u pravedno i tolerantno društvo koje će pružiti ruku onima kojima je ta ruka najpotrebnija a to su slabi, stari, nemoćni, obespravljeni. Verujemo  u solidarnost, verujemo u socijalnu jednakost, u jednaku šansu i priliku za sve, a ne samo za neke“, rekao je Rakić.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *