У КРАГУЈЕВЦУ 17 ПОЗИТИВНИХ НА КОРОНУ

Kragujevac Zdravlje

Број новозаражених у Крагујевцу варира, пре два дана регистровано је 99 позитивних на корону, а у протекла 24 сата – 17.

Према последњим подацима Института за јавно здравље, до поноћи, 6.јула, у Крагујевцу је вирусом короне инфицирано још 17 особа. Новозаражене су још две особе из Кнића и једна из Баточине. Укупно, од почетка епидемије до поноћи, путем брисева, тестирана су 10672 пацијента, а у Крагујевцу је укупно короном инфициран 581 пацијент. У кућној изолацији тренутно је 669 Крагујевчана.

Због ванредне ситуације уведене због повећаног броја новозаражених корона вирусом Ковид -19, Градска управа апелује на грађане да у циљу смањења ризика од инфекције и очувања њиховог здравља и здравља запослених, своје захтеве достављају електронски, преко раније отвореног мејла pisarnica@kg.org.rs.

Градска управа за заједничке послове града Крагујевца у чијој су надлежности, поред осталих, административно технички послови пријема поште односно писарнице апелује на грађане да своје захтеве достављају електронски.

На тај начин ће запослени у Градској управи за заједничке послове послати одговор или их упутити на даље поступање.

Због погоршања епидемиолошког стања, ванредна ситуација проглашена је у 16 градова и општина Србије. У Крагујевцу, Новом Пазару, Тутину, Чачку, Краљеву, Ивањици, Ариљу, Шапцу, Врању, Ужицу, Владичином Хану, Богатићу, Лучанима, Пожеги, Прибоју и Београду. Грчка је затворила границе за грађане из Србије, а Влада Црне Горе, синоћ је донела одлуку да сви путници који у Црну Гору долазе из Србије иду у обавезни карантин, у објектне који су посебно одређени за ту намену.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *