УГОСТИТЕЉИ РАДЕ ДО 20 САТИ

Kragujevac

У складу са Уредбом Владе Републике Србије, угоститељски објекти у Крагујевцу затворени су синоћ у 20 сати. Ограничено радно време од 7 до 20 сати, само је једна од мера за сузбијање заразне болести COVID – 19, чија је примена од јуче обавезна на територији града. У то су се синоћ приликом контроле уверили припадници комуналне инспекције и комуналне милиције, којима је поверен надзор над спровођењем те мере.

Ступањем на снагу Уредбе о мерама за сузбијање заразне болести COVID-19 од вечерас комунална инспекција и комунална милиција у складу са овлашћењима из закона, на шта нас је Уредба и овластила, почела је са контролом радног времена угоститељских објеката, рекла је Мирослава Петровић начелник Сектора за инспекцијске послове и комуналну полицију. Радно време угоститељских објеката органичено је од 7 до 20 сати, због спречавања ширења корона вируса.

Комунална инспекција и комунална милиција вршиће контролу сваке вечери, све док траје ванредна ситуација, која је на предлог Кризног штаба и Штаба за ванредне ситуације, одлуком градоначелника Радомира Николића проглашена у суботу 27. јуна.

Иначе, казне за непоштовање ове одредбе су 60 000 динара за привредна друштва, 10 000 за одговорно лице у привредном друштву и 30 000 динара за предузетнике.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *