ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У КРАГУЈЕВЦУ

Kragujevac Srbija Zdravlje

У крагујевцу уведена ванредна ситуација због короне, саопштио је градоначелник Крагујевца Радомир Николић на конференцији за новинаре након хитно сазване седнице Кризног штаба.

Градоначелник Краагујевца, Радомир Николић

Ванредне мере ступиће на снагу у току дана, а оне се односе на забрану скупова на којима је повећан ризик од инфекције, матурске вечери, свадбе, прославе и друга масовна окупљања, скраћено радно време угоститељских објеката, појачану хигијену у стамбеним зградама, продавницама и установама. Прецизна упутства биће сапштена у току дана, али су у питању углавном превентивне мере које ће помоћи да се ширење вируса заустви. Крагујевац је био најдисциплинованији у првом таласу короне и сада се враћамо корак назад, зато што је дошло до великог опуштања грађана. Народ не поштује препоруке, народу треба наређење, треба мотка, рекао је Николић.

Како је саопштено касно синоћ, само за протекла 24 сата Крагујевац има 50 новозаражених пацијената, што је шест пута више него претходног дана, због чега је и донета одлука о ванредној ситуацији.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *