ПРИЧАЈМО О ЗДРАВЉУ

Kragujevac Zdravlje

За ауторе најбољих радова традиционалног конкурса „Причајмо о здрављу“, који Црвени крст Крагујевца расписује поводом Светског дана здравља, организован је свечани пријем у згради Града на коме су им уручене награде.

Пријему су присуствовали др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, др Љубиша Милојевић, потпредседник ГО Црвеног крста Крагујевац и Драга Павловић, медицинска сестра у пензији, дугогодишњи волонтер Црвеног крста. Тематски, овогодишњи литерарно-ликовни конкурс био је посвећен медицинским сестрама и бабицама односно њиховом животном позиву.

– Желим да вам се захвалим због тога што сте у специфичној епидемиолошкој ситуацији, када се обележава Светски дан здравља, 7. април, одговорили једном хуманом и важном задатку, величајући рад, труд, улогу, хуманост медицинских сестара и бабица којима је овогодишњи Светски дан здравља био посвећен. Њихова посвећеност и њихов труд је утицао да наш град Крагујевац у периоду највеће епидемије и највећих одговорности и изазова нашег друштва и здравственог система, на најбољи могући начин одговори том изазову, тако да је епидемија ове болести Ковид 19, наш град и наше суграђане само окрзнула- рекала је Гордана Дамњановић.

Аутори најбољих радова, Даница Радевић (ОШ „Доситеј Обрадовић“), Јулијана Ћатић, (ОШ „Јулијана Ћатић“), Лара Бошковић (ОШ „Живадинка Дивац“), Невена Вукојевић, Средња медицинска школа, Нина Гајић, ТУШ „Тоза Драговић“ и Вања Белић, ТУШ „Тоза Драговић“ награђени су таблет рачунарима.

На конкурс је електронским путем стигло 60 ликовних и 24 литерарна рада чији су аутори основци и средњошколци. Ликовне радове је послало и 25 предшколаца из шест вртића и они ће бити накнадно награђени у оквиру своје категорије.

Инфо служба града Крагујевца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *