ПРИЗНАЊА ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ

Kragujevac Zdravlje

Свечаним уручењем признања и златних плочица вишеструким даваоцима крви, у сали Скупштине града, ове године у другачијим околностима због епидемиолошке ситуације, обележен је Светски дан добровољних давалаца крви.

Пријем у градској кући заједно са дугогодишњим партнерима, представницима Службе за трансфузију крви и Градске организације Црвеног крста, за јубиларне добровољне даваоце крви који су у претходној години дали крв 50, 75. и 100 пута, приредила је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић.

Честитајући Светски дан добровољних давалаца крви, др Дамњановић, се захвалила свим хуманим људима, удружењима и организацијама због којих град Крагујевац већ четири године носи титулу најхуманијег града и најхуманије средине.

Захваљујући добровољним даваоцима крви, њиховој истрајности, љубави, оданости у борби за очување људског живота, Крагујевац очекује и пето признање најхуманијег града и средине које с поносом носи и истиче јер је документ наше заједничке посвећености. Најхуманијим и најљудскијим делом – давањем драгоцене капљице крви кад год је требало, свих ових година и у свим временима и околностима наш град и наши пацијенти нису били у ситуацији да немају крви да би сачували нечији живот, рекла је др Дамњановић и истакла да је уручење признања и златних плочица симболичан начин да се град, градска организација Црвеног крста за то одужи.

Ове године по евиденцији Службе за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац  услов за признање Црвеног крста за 50 пута дату крв је 15 давалаца, за 75 пута 10 давалаца а за 100 пута 6 давалаца. Признања и плакете даваоцима су свечано уручили др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа и др Љубиша Милојевић, потпредседник ГО Црвеног крста.

Инфо служба града Крагујевца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *