ПОЗИТИВНО ЈОШ 33 КРАГУЈЕВЧАНА

Kragujevac Zdravlje

Протеклог дана, 2. јула до поноћи, од урађених 177 узорака, позитивна су 43 пацијента, у Крагујевцу 33, Аранђеловцу 3, Книћу 4, Рачи 2 и Тополи 1.

Према извештају Института за јавно здравље у Крагујевцу је укупно, од почетка епидемије до поноћи протеклог дана, путем брисева, тестирана су 9832 пацијента. У Крагујевцу су позитивне 404 особе. До 16. маја инфицираних Ковидом 19 у Крагујевцу је било 68, од тада до данас позитивних је још 336 Крагујевчана, што је пет пута више него на почетку. У Аранђеловцу је укупно позитивно 36, Тополи 13, Рачи 21, Баточини 11, Книћу 23, Лапову 3. У Книћу и Лапову на почетку пандемије није било заражених, а први пацијенти у овим местима регистровани су 18. јуна.

У Кућној изолацији, тренутно су 494 лица, највише у Крагујеву 358.

Др Драган Васиљевић, директор института за јавно здравље подсећа да је у борби са короном потребно да будемо дисциоплиновани и стриктно се придржавамо свих препоручених и обавезних мера заштите. У Крагујевцу је обавезно ношење маски у затвореном простору, дистанца од два метра и у затвореном и у отвореном простору, а потребна је и честа дезинфекција руку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *