Boris Đurašić predsjednik FK Sloga Bar

Crna Gora Sport

Jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori FK “Sloga”, koji uskoro slavi sto godina postojanja, dobio je novo rukovodstvo.

Za novog predsjednika kluba izabran je Boris Đurašić, vlasnik i direktor TV Jadran.

Đurašić je Skupštini predstavio svoju viziju i plan kako bi se klub modernizovao, ojačao i vratio na staze uspjeha.

Razgovaralo se o problemima kroz koje je Sloga prolazila u godinama za nama, a nakon velikog broja konstruktivnih diskusija članova Skupštine, Đurašić je jednoglasno izabran za novog predsjednika kluba.

Definitivno pred ljubiteljima fudbala u Baru je obećavajuća i uzbudljiva sezona u Trećoj ligi, odnosno Ligi Udruženja klubova FSCG – Jug.

Boris je igrao fudbal za FK Bar od 8 godina. Kasnije je igrao na Stony Brook Univerzitetu. Bio je Asistent na Keystone, Elmire i Grand Canyon Univerzitetu, radio pripreme sa reprezantivcima Portorika, i ispratio igrače iz prve fakultetske lige NCAA do MLS’a, radio kao trener reprezentivcima Češke ispod 20 godina, SAD istog uzrasta, Španije ispod 16 godina… Ali ipak je veliki korak između omladinaca i prvog tima.

Fudbalski klub “Sloga” iz Starog Bara trenutno se takmiči u crnogorskoj Trećoj ligi – Jug. “Sloga” je osnovana 1923. godine, kao FK “Orao”, u Starom Baru . U prvim decenijama postojanja, do početka Drugog svjetskog rata, FK “Orao” je igrao uglavnom egzibicione utakmice, uz popularno lokalno rivalstvo sa FK “Mornar” (u to vrijeme pod imenom JSK “Crnojević”). Ime “Sloga” nosi od  1946. godine.

Fudbaleri “Sloge” utakmice igraju na manjem stadionu u Topolici, na čije tribine može da se smjesti oko 1.000 gledalaca.  Neki važniji mečevi održavaju se na glavnom stadionu u Topolici, na kome ima mjesta za 2.500 navijača.

Uz novu upravu očekuju se i novine u klubu, najavljuje novi predsjednik uprave, Boris Đurašić. On kaže da će se zalagati za bolji opšti imidž kluba, bolje uslove rada, ali i pojačanja u redovima igrača sa kojima će raditi trener. Klub će dobiti veliku medijsku podršku Jadran televizije koja će bilježiti kadrove sa svake utakmice. Velika pažnja posvetiće se kvalitetu igre, kako bi se “Sloga” pohvalila rezultatima već u ovoj fudbalskoj sezoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *