UDRUŽENJE “EGAL”PRIKUPLJA DONACIJE ZA RAD SOCIJALNOG PREDUZEĆA

Humanitarne akcije i NVO

Udruženje roditelja dece koja imaju različite vrste invaliditeta “Egal” iz Kragujevca, pokrenulo je akciju prikupljanja sredstava za rad socijalnog preduzeća koje su nedavno osnovali.

Ideja je da zajedno pomognemo porodicama koje imaju decu sa invaliditetom, da ih osnažimo i podržimo, a da deci omogućimo kvalitetniji i samostalniji život, da kreativno i korisno provode vreme, da što više jednostavnih stvari nauče, da se druže i zabave.

Da bi pomogli i porodicama i roditeljima koji su i inače u teškoj situacijji, a koji su naročito u vreme korone ostajali bez posla i prihoda kao i mogućnosti da zarade novac, udruženje “Egal” je otvorilo socijalno preduzeće za šivenje gotovih tekstilnih proizvoda za kućnu upotrebu. Te proizvode prodaju preko internet prodavnice i tako roditelji bez posla, naročito majke zarađuju novac za kućne budžete. Korona je zatvarala fabrike i preduzeća, a firme koje su uspele da opstanu smanjivale su broj radnika, a to je posebno ugrozilo porodice koje imaju decu sa invaliditetom, među kojima je i jedan broj članova Udruženja “Egal”.

Ideja je da se organizuje obuka i uključivanje u rad još nekoliko mlađih žena sa decom koja imaju invaliditet, da ih obučimo da mogu da šiju i da nabavimo mašine da taj posao mogu da rade i od kuće, dok čuvaju svoju decu. Proizvode koje sašiju prodavaćemo preko internet prodavnice i omogućiti da zarade novac. Zbog toga nam je potrebna Vaša pomoć i podrška, kaže predsednica udruženja, Biljana Radovanović.

Svaka donacija će nam biti dragocena, a na svaki donirani dinar, Fondacija “Trag će donirati dva i dupliraće inos dobijene donacije. Do sada smo obezbedili deo novca za osnovne mašine, jedan deo materijala za šivenje i otvorili internet prodavnicu, ali nam je potrebno još nekoliko mašina i još platna da možemo da počnemo obuku i rad. Zbog toga Vam se obraćamo i molimo Vas da nam pomognete novčanom donacijom, koju, ako ste u mogućnosti možete uplatiti na račun Udruženja “Egal” ili ubaciti u kutije koje se nalaze u Tržnom centru “Roda” i drugim trgovinama u Kragujevcu.

Lično ćemo Vam zahvaliti na pomoći našim članovima. U znak zahvalnosti uručićemo Vam zahvalnicu i simbolične poklone iz naše male krojačke radionice.

Članove udruženja možete da upoznate na web adresi http://egalkg.org.rs/ i facebook stranici https://www.facebook.com/UdruzenjeEgal, a možete ih kontaktirati telefonom 064 4033555

Račun za donacije je 150-12088-55 (Direktna banka)

Leave a Reply

Your email address will not be published.